Левски спаси лиценза за евротурнирите

OFFNews 26 февруари 2019 в 17:32 1483 0

Левски ще играе в европейските клубни турнири през новия сезон. "Сините" са платили 2 милиона лева, за да получат лиценз. Освен това 26-кратните шампиони са превели и глобата от 100 хиляди евро към УЕФА.

Крайният срок за плащането беше 31 януари, но от Нион дадоха отсрочка до 28 февруари и той беше спазен. Част от сумата беше за компенсации към бившия треньор Делио Роси, който беше освободен от поста след срамното отпадане от Вадуц в Лига Европа.

От "Герена" се разплатиха изцяло на бившия си капитан Дъстли Мюлдер, както и по привличането на Нуно Рейш. Освен това по сметките на НАП са преведени близо 1,5 млн. лв. Именно това беше най-важното плащане, тъй като от УЕФА не допускат задължения към държавата под никаква форма.

Ето какво съобщиха от сайта на Левски:

"Скъпи приятели,

ПФК „Левски“ има удоволствието да Ви съобщи, че всички необходими и дължими плащания по процедурата за лицензиране за участие в европейските клубни турнири на УЕФА бяха извършени в срок. Клубът продължава съвместната си работа с УЕФА по оформяне на документацията, с която да преодолее заплахата от наказание заради нарушаване на правилника за „Финансов феърплей“.

ПФК „Левски“ ще действа по предварително начертания план за стабилизиране и оздравяване на клуба, така че отборът да носи радост на верните си и многобройни привърженици".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови