Левски си тръгна с трите точки от Враца

OFFNews 13 март 2021 в 22:20 2032 0

Снимка Официален сайт на Левски

Отборът на Левски спечели гостуването си на Ботев (Враца) от 21-ия кръг на Първа лига с 3:1. „Сините“ губеха в резултата до 57-ата минута, когато с попадения на Робърта (57‘ и 66‘) и Атанасов (59‘) стигнаха до пълен обрат.

Срещата започна с домакински натиск и в 7-ата минута Ботев поведе. Педро Лагоа центрира от ъглов удар, а „сините" не успяха да изчистят. Топката се озова в Костадин Ничев, който стреля по земя и реализира за 1:0.

Секунди по-късно Левски можеше да възстанови равенството, но удар на Патрик-Габриел Галчев от чиста позиция не намери целта.

Четвърт час след началото Галчев игра с ръка в наказателното поле главният съдия Владимир Вълков показа бялата точка. Зад топката застана Даниел Генов, но неговият удар се отби от левия страничен стълб.

В 25-ата минута вратарят на домакините Красимир Костов налетя с бутонките напред на Начо Монсалве в наказателното поле. В резултат на сблъсъка бранителя на „сините“ бе откаран в болница и заменен от Симеон Славчев. Реферът обаче бе категоричен, че няма основания за дузпа.

В 32-рата минута Димитър Буров бе изведен по левия фланг. Той пусна към Даниел Генов, не успя да уцели вратата.

Десетина минути преди почивката Мартин Петков опита шут от границата на наказателното поле, но прати топката над напречната греда.

През втората част „сините“ натиснаха. Още в началните минути Робърта бе изведен очи в очи с Красимир Костов. Стражът на „зелените“ обаче много добре излезе, скъси ъгъла и неутрализира нападателя.

В 57-ата минута „сините“ все пак възстановиха равенството. Топката бе центрирана в наказателното поле и Найджъл Робърта реализира с глава за 1:1.

Гостите направиха пълен обрат в резултата в 59-ата минута отново след центриране. Робърта отклони към Живо Атанасов, който с глава от непосредствена близост се разписа.

Силните минути за „сините“ продължиха. В 64-ата минута Мартин Петков бе изведен в наказателното поле, а Костадин Ничев го препъна. Владимир Вълков бе категоричен в отсъждането си за дузпа. Зад топката застана Найджъл Робърта, който преодоля Красимир Костов и направи резултата 3:1 в полза на Левски.

До края на двубоя футболистите на Славиша Стоянович владееха играта и до нови попадения не се стигна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови