Левски си хареса молдовски национал

OFFNews 04 юни 2018 в 09:21 2999 0

Снимка fc-sheriff.com

Нападателят на Апоел Хайфа Раду Джинсари е попаднал в полезрението на Левски. Той е бил предложен на сините от мениджъри, пише "Тема спорт".

Молдовският национал отговаря на търсените от треньора на "сините" Делио Роси характеристики. Футболистът може да действа и на десния фланг на атаката. В момента 26-годишният Джинсари е на лагер със селекцията на страната си, на която й предстои да играе контрола срещу Армения.

Спарингът е днес. Добрата новина за сините е, че атакуващият футболист става свободен агент на 30 юни. На тази дата договорът му с израелския Апоел изтича. До момента споразумението между двете страни не е подновено.

Първо нападателят е заявил, че със сигурност напуска, тъй като вече е получил по-добри оферти – местните издания твърдят, че едната е от Левски. Това е накарало шефовете на тима от Хайфа да извадят ново предложение на молдовеца. Раду Джинсари e роден на 10 декември 1991 година, висок е 182 сантиметра, а по-силният му крак е левият.

През изминалата кампания е изиграл 33 шампионатни двубоя, в които е отбелязал 3 гола за Апоел. В клубния си тим той доста често е действал като чист халф, докато в националния отбор на страната си е пускан на върха на атаката. С тима от Хайфа той печели купата на Израел. В Молдова е играл в Шериф Тираспол – в този тим е бил съотборник с капитана на Левски Божидар Митрев.

За три сезона с този отбор взима две титли, 2 купи и 2 Суперкупи. Печелил е тези отли-ия по веднъж и със Зимбру, чийто екип носи една кампания. 5 сезона Джинсари се подвизава в родния Академия Кишинев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови