Левски се размина и с баража за Европа

OFFNews 20 май 2021 в 21:32 1409 0

Снимка Официален сайт на Черно море

Отборът на Черно море постигна ценна победа, след като се наложи над Царско село с 1:0 в двубой от плейофите за 7-10 място в Първа лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Пабло Гарсия в 71-ата минута.

Така Черно море си гарантира участие на баража на турнира Лигата на конференциите. Варненци събраха 45 точки, като имат със 7 повече от отбора на Левски, който по-късно прие Ботев (Пловдив), и са недостижими за тима от “Герена”. Отборът на Царско село пък е 9-и с 37 пункта.

Разтърстваният от финансови проблеми Левски пък записа загуба с 1:2 срещу "канарите", след като допусна обрат на "Герена" в мач без абсолютно никакво значение и за двата отбора.

Живко Атанасов бе точен за Левски в 4-ата минута. Току изравни в 46-ата минута, а в 49-ата минута донесе пълен обрат и резултатът се съхрани до края на тази протоколна среща.

По този начин Ботев прекъсна негативната си серия при гостуванията си в София на Левски. „Жълто-черните“ не познаваха вкуса на победата от 24 години, като за последно бях побеждdвали на 31 май 1997 година, когато победата бе донесена от легендата Марин Бакалов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови