Левски сдаде първото място след загуба от Берое

OFFNews 10 август 2019 в 23:24 2547 0

Снимка beroe.bg

Отборът на Левски сдаде първото място във временното класиране, след като допусна загуба на "Герена" с 1:3 от Берое в петия кръг. "Сините" водеха благодарение на един гол повече на Лудогорец, но след тази загуба разградчани се качиха на върха и то без игра. Отборът на Лудогорец играе утре своя мач от кръга, като съперник е ЦСКА.

Двубоят на "Герена" започна с по-добра игра на Берое, който излезе в мача със самочуствие от трите поредни победи над Левски. В 11-ата минута срещата беше прекъсната, след като токов удар остави стадиона без осветление. Феновете се забавляваха, като осветиха трибуните с фенерчетата на телефоните си. След 25 минути прекъсване играта се поднови.

В 39-ата минута се стигна до откриване на резулатата, като в герой за Берое се превърна отново Педро Еуженио, който стреля от движение и прати топката в долния десен ъгъл на пазената от Миятович врата. На почивката треньорът на Левски Петър Хубчев потърси някакви промени като пусна в игра Илия Юруков на мястото на получилия болки Нуно Рейш.

В игра за Берое пък влезе Мартин Камбуров, който удвои, след като беше оставен сам в наказателното поле. Попадението прати в нокдаун футболистите в синьо, които дълго време не знаеха как да реагират.

В тези минути удар с глава на Иван Бандаловски срещна гредата на вратата на Левски. В 67-ата минута Камбуров вкара и втория си гол в мача, като се възползва от една лошо изчистена топка след удар на Еуженио и технично я прати под гредата. За Камбуров това беше гол №221 в елита, като целта му е да изпревари по този показател легендарния Петър Жеков.

"Сините" се хвърлиха в атака и все пак стигнаха до почетно попадение в 75-ата минута, когато Франко Мазурек се възползва от лош опит за изнасяне на топката от страна Берое и намали. До края Берое имаше по-добра възможност за нов гол, но Рубен Бригидо пропусна сам срещу Миятович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови