Левски отпадна безславно от Лига Европа

OFFNews 01 август 2019 в 21:44 2186 0

Отборът на Левски приключи участието си в евротурнирите, след като записа втора загуба от кипърския АЕК Ларнака във втория квалификационен кръг в Лига Европа.

След 0:3 в Ларнака Левски на практика беше отпаднал, но никой не очакваше втори още по-звучен шамар на "Герена". Тази вечер сините бяха разгромени с 4:0 от гостите, в чийто редици блесна македонският нападател Иван Тричковски, който стана автор и на четирите попадения.

Надеждите на Левски угаснаха още в осмата минута, когато АЕК получи право да изпълни дузпа след нарушение на Мартин Райнов срещу Яну. Тричковски се зае с изпълнението и не сгреши.

При такава в 29-ата минута АЕК стигна до втори гол. Яну пусна чудесен пас към връхлитащия в наказателното поле Тричковски и македонецът с удар от движение в горния ляв ъгъл направи Миятович безпомощен за втори път. В 75-ата минута Иван Тричковски оформи своя хеттрик.

Македонецът бе изпуснат от Райнов след центриране от пряк свободен удар и с шут от движение направи Миятович безпомощен за трети път. Вратарят можеше да се намеси по-добре в тази ситуация. Седем минути по-късно македонският нападател се разписа за четвърти път.

Акоран изпревари Горанов, след това преодоля Рейш и намери Тричковски, който засече топката във вратата за 0:4. Така АЕК заслужено продължава напред с общ резултат 7:0 и в следващия кръг ще играе с белгийския Гент.

Левски пък ще се готви за мача с Царско село.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови