Левски обяви загуби от 200 000 лева за април

OFFNews 08 май 2020 в 20:28 2182 0

ПФК Левски направи публичен отчет за приходите и разходите си за месец април. От справката става ясно, че клубът е на загуба от малко над 200 хиляди лева за месеца.

В касата на "сините" са постъпили 202 077,62 лева, като основната част са от продажба на артикули с клубната марка (145 506 лева) и от дарения (52 728 лева). Почти 99 процента от средствата са осигурени от феновете на отбора.

Най-голямото перо от разходите е за заплати, данъци и осигуровки в размер на 236 615 лева за април. Преведената вноска към НАП е 83 410 лева, а за правни услуги са платени 49 345 лева. За режийни са похарчени 20 353 лева, а за стоки и други разходи общата сума е 13 409 лева.

Отчетът идва на фона на информацията, че Левски най-вероятно ще има нов собственик до няколко дни. Това би трябвало да е факт през следващата седмица, когато акциите на българския гранд ще отидат в ръцете на баскетболния треньор Константин Папазов, информира Нова телевизия.

По-рано днес Тити отказа да коментира каквото и да било по тази тема, твърдейки, че „никой не може да ме спре” и „колкото добре свети слънцето, толкова добре ще бъде и Левски”.

Все още не е ясно по какъв начин ще стане промяната на собствеността, тъй като сегашният притежател на акциите – Георги Попов, е в Дубай при спонсора на сините Васил Божков, а двамата са издирвани от родното правосъдие с повдигнати множество обвинения.

Най-вероятно Папазов ще отиде в Дубай, където да води преговори с двамата.

За смяна на собствеността намекна и самият Васил Божков, който днес сутринта заяви, че е готов да предостави акциите на желаещи да ги получат, макар да не е оптимист, че могат да се справят. Другата посочена от него опция беше продажба на крупен инвеститор. Божков каза също, че за една година е налял 25 милиона лева в клуба.

Според президента на Славия Венцеслав Стефанов Божков ще си поиска тези пари от новия собственик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови