"Лъвовете" стартираха годината със загуба от Катар

OFFNews 26 март 2022 в 21:37 2757 0

Националният отбор на България по футбол отстъпи с 1:2 на домакина на Световното първенство Катар в контролна среща. Така нашият тим започва 2022-а година с поражение. Последната победа на българския отбор като гост е от преди три години и половина, когато в мач от Лигата на Нациите надвихме Словения с 2:1. При Ясен Петров пък в контролните мачове селекцията ни има само една победа – 4:1 над Грузия в София.

Преди срещата българският треньор Ясен Петров спази наложената от самия него традиция да подарява фланелка на нашия тим. Този път с такъв сувенир се сдоби и наставникът на катарците Феликс Санчес.

Домакините поведоха след точно изпълнена дузпа от Акрам Афиф в 26-ата минута. Нарушението беше извършено от Божиков, който изблъска в гръб Педро Мигел Кореа. Съдията от Саудитска Арабия прегледа ситуацията обстойно с ВАР, но след това потвърди нарушението и нареди изпълнение. Михайлов хвана ъгъла, но изпълнението на Афиф беше прекалено добро.

Секунди след това Ники Михайлов спаси вратата си от втори гол.

В 42-ата минута България можеше да стигне до равенството, но вратарят на Катар показа котешки рефлекс и извади влизащата със сила под гредата изстреляна от Тодор Неделев топка от фаул. 5 минути по-рано Кирил Десподов получи подаване от Делев, напредна, но след това се забави и вторият му опит за удар беше блокиран от защитник.

Българите вдигнаха доста темпото през второто полувреме и направиха няколко добри атаки, които завършиха с корнер и свободен удар от страни. Напрежението пред катарската врата обаче бързо беше заличено.

България напълно логично изравни в 61-ата минута чрез Кирил Десподов. Тодор Неделев и Кристиан Малинов разиграха, а нисичкият полузащитник на белгийския Льовен пусна зад гърба на защитник. Десподов се стрелна напред и макар да беше малък ъгъла, успя да прокара топката през краката на катарския вратар Мешаал Бершам.

Противно на събитията на терена, България пусна втори гол, който дойде от статично положение и заради неразчетено излизане на вратаря Николай Михайлов. В 75-ата минута централният защитник Коуки изпревари българския страж и прати топката в нашата врата след подаване от страни от фаул на Акрам Афиф.

След 80-ата минута България имаше няколко добри атаки, които обаче не бяха завършени точно. В 83-ата Десподов и влезлият като резерва Доминик Янков си попречиха кой да нанесе удар от 10-ия метър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови