Кристиано Роналдо пише история, подгони Пушкаш по голове

OFFNews 08 октомври 2017 в 09:03 2462 0

Звездата на Португалия Кристиано Роналдо беше решаващата фигура за своя тим, който снощи цяло първо полувреме не успя да разпечата вратата на аутсайдера Андора.

Влизайки от скамейката, Кристиано отбеляза първия гол за успеха с 2:0, който запази шансовете на европейския шампион за директно класиране на Мондиал 2018. Така Роналдо вече има 79 попадения за страната си и излезе на трето място по този показател за всички времена в своеобразната световна ранглиста.

Лидер е иранската легенда Али Даеи със 109 гола, следван от унгареца Ференц Пушкаш с 84. Роналдо вече дели третата позиция със замбиеца Годфри Читалу. Четвърти е Хюсеин Саид от Ирак със 78 гола, а пети е Краля на футбола Пеле със своите 77 попадения за Бразилия.

В същото време Роналдо изравни полския нападател Роберт Левандовски и двамата вече имат по 15 гола от началото на квалификациите. Това също е рекордно постижение в историята.

Във вторник Португалия приема Швейцария в решителен мач за първото място в групата. При победа португалците ще се класират директно, а Швейцария отива на баражите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови