Издигат Гонзо за президент на БФС

OFFNews 19 февруари 2024 в 19:21 1111 1

Гонзо
Гонзо получи голямо доверие

Отборът от Втора лига Добруджа 1919 (Добрич) издигна кандидатурата на техническия директор на БФС Георги Иванов за поста президент на предстоящия конгрес, който трябва да се проведе на 15-и март.

Добричкият клуб проведе свое събрание, на което е взето решение да се застане зад кандидатурата на Иванов. Писмото е пратено до БФС с нужната документация, а вероятно трябва да бъде заведено в деловодството в следващите дни.

Бившият централен нападател Георги Александров Иванов е роден на 2 юли 1976 в Пловдив, България. Баща му Александър Иванов е легенда на Ботев (Пловдив). Известен е с прякора Гонзо.

Георги започва кариерата си в Локомотив (Пловдив), но не след дълго е забелязан от софийския „Левски“ и е привлечен по настояване на тогавашния треньор на "сините" Стефан Грозданов през 1997 година.

Началото му не е особено убедително, но с течение на времето се доказва и се превръща в един от най-добрите нападатели в историята на сините, както и рекордьор по брой голове във вратата на ЦСКА във "вечното дерби" на българския футбол. В България играе само за тези два отбора – Локомотив (Пловдив) и Левски, а има и доста опит зад граница с екипите на френския Рен, Самсунспор, Газиантепспор в турската Суперлига, както и за Риека (Хърватия).

След края на футболната си кариера най-напред започва треньорска дейност, а после е и директор на Левски, на Локомотив (Пловдив) и на Черно море (Варна). В последните две години – от 2022-а насам е технически директор на БФС и отговорник за националните отбори. По-рано днес стана ясно, че още един клуб подкрепя Георги Иванов и това е петодивизионният ФК Ахелой от Бургаските областни групи.

По-рано днес елитният Славия представи своята кандидатура и тя е на вицепрезидента на централата и изпълняващ функциите президент на БФС Михаил Касабов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

1

Moirae

19.02 2024 в 22:28

Бербатов трябва да е президент на БФС, ако се търси промяна в посока футбол. Старите са съмнителни заради това, че са свикнали да бъдат дундуркани от народна любов и романтика, което ги води до това да са предразположени да вземат, повече отколкото да изработват.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика