Юношеските ни национали отиват на Евро 2017!

OFFNEWS 27 март 2017 в 22:07 3080 1

Националният отбор на България до 19 години спечели с 3:1 последния си мач от Елитния квалификационен кръг срещу Босна и Херцеговина с 3:1 и се класира на Европейското първенство през 2017 година в Грузия.

Успехът за тима на Ангел Стойков е изключително ценен, тъй като на европейски първенства в тази възрастова група играят само 8 отбора - домакинът плюс 7 класирали се от Елитния кръг отбори. Първенството ще се проведе между 2-ри и 15-ти юли 2017-та година. Това беше втори голям удар за българския футбол в рамките на броени дни

Успехът на нашите беше изкован още през първото полувреме. Тимът на Ангел Стойков откри резултата в 5-ата минута. Тогава Георги Русев се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Хусич срещу Тонислав Йорданов.

След допуснатият гол, Босна натисна, но изстрелите на Сулич и Жерич не намериха очертанията на вратата. 

В 15-ата минута вратарят на Наумов отново се намеси добре след шут на Станич. В 26-ата минута българският страж  спаси удар на Станич, а само минута по-късно Сулич нацели греда. 

"Лъвчетата" отговориха подобаващо в 29-ата минута с втори гол. Тогава Русев центрира от фаул и Петко Христов се разписа за 2:0!

В даденото от рефера продължение на първата част Калоян Кръстев вкара трети гол след асистенция на Асен Чандъров - 3:0 за България. Така завърши и първата част на срещата, а през втората натискът на босненците доведе само до почетно попадение. Така с две победи и един равен нашите спечелиха потока си и се класираха на европейското първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови