Юнайтед ступа Нюкасъл на Боксинг дей (видео)

OFFNews 26 декември 2019 в 22:47 2002 0

Снимка Facebook: Manchester United

Манчестър Юнайтед стигна до категорична победа над Нюкасъл с 4:1 в двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Зрителите по трибуните станаха свидетели на истинско голово зрелище, след като гостите поведоха в резултата, благодарение на Матю Лонгстаф (17'). За 19-годишния халф това е втори гол във Висшата лига, а първият отново бе срещу манчестърци, след като през октомври той донесе победата на своя тим в ответната среща.

Последваха три последователни попадения за "червените дяволи", които бяха дело на Антони Марсиал (24'), Мейсън Грийнууд (37') и Маркъс Рашфорд (41'). През втората част френският нападател се разписа за втори път в 51-ата минута и оформи крайния резултат.

Така Юнайтед се изкачи до 7-ото място в класирането на първенството с актив от 28 точки, с 2 по-малко от шестия Шефийлд и една повече от Уулвърхемптън, който по-късно тази вечер гостува на Манчестър Сити. Нюкасъл пък е 10-ти с 25 пункта.

Ливърпул пък е все по-близо до спечелването на титлата във Висшата лига, след като удари с 4:0 при визитата си на "Кинг Пауър Стейдиъм" втория в класирането Лестър.

След този мач мърсисайдци са лидери в класирането с актив от 52 точки и са на цели 13 пункта пред "лисиците", а на всичкото отгоре имат и мач по-малко от тях.

По-рано днес Микел Артета дебютира с равенство като мениджър на Арсенал, след като "топчиите" завършиха 1:1 с Борнемут на "Виталити Стейдиъм".

Дан Гослинг (35') даде аванс на домакините, а Пиер-Емерик Обамеянг (63') изравни след почивката. Въпреки че доминираха, лондончани обаче така и не успяха да стигнат до пълен обрат и остават с една победа в последните си 14 мача във всички турнири.

Ето и всички резултати от Висшата лига днес:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови