Испания победи Иран с едно на мъка

OFFNews 20 юни 2018 в 23:14 2119 0

Европейският колос Испания се измъчи срещу Иран, но спечели с 1:0 в двубой от група В на световното и се изравни с Португалия на върха, като двата тима имат равни показатели и съдбата на първото място ще се реши в последния кръг.

Воденият от временния селекционер Фернандо Йеро тим имаше превъзходство във владеенето на топката, но рядко стигаше до опасни положения, докато иранците се бранеха организирано и не позволяваха на съперника да застрашава вратата на Али Бейраванд. След 0:0 през първите 45 минути, испанците излязоха много мобилизирани сред почивката и създадоха две опасни положения чрез Пике и Бускетс.

Иран отговори с опасна атака в 53-ата минута, но само 60 секунди по-късно получи гол. Андрес Иниеста намери Диего Коща около точката за изпълнение на дузпа, нападателят на Атлетико Мадрид овладя топката и се завъртя, а в опита си да изчисти Рамин Разаеян я насочи към коляното на испанеца и влезе в мрежата.

В 62-ата минута се стигна до гол във вратата на Испания, но той беше отменен поради засада след консултация със системата VAR. Десетина минути по-късно Иран имаше нова възможност да изравни, но ударът с глава на Мехди Тареми мина над гредата. Така иранците останаха трети с три точки, а на дъното без актив е Мароко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови