Ибрахимович поднесе първи трофей на Моуриньо в Юнайтед (видео)

OFFNews 26 февруари 2017 в 20:29 4046 0

Златан Ибрахимович е новият крал на Манчестър Юнайтед. Шведът вкара два гола за инфарктната победа 3:2 над Саутхямптън във финала за Купата на Лигата.  Така Ибра поднесе първия трофей на Жозе Моуриньо начело на "дяволите".

"Светците" трябва да са горди въпреки загубата, защото техен гол беше неправилно отменен на "Уембли". А и треснаха гледа при 2:2. 

В 19-ата минута Златан Ибрахимович откри резултата директно от пряк свободен удар. Стената се разкъса и позволи на топката да премине покрай Форстър  1:0. Това бе гол №25 за Ибра от началото на сезона.

Де Хеа извади страхотни удари на Саутхямптън, но напук на логиката грандът стигна до втори гол. Вкара го Лингард от границата на наказателното поле.

В добавеното време на първата част Габиадини успя да върне един гол, след като засече на близката греда центриране по земя на Уорд-Праус. Топката мина между краката на Де Хеа - 2:1. Пак Габиадини изравни след почивката след страхотна добавка.

"Светците" бяха по-добри, но при контра оставиха Ибра сам в пеналта. Той засече отлично центриране секунди преди края - 3:2 и купа за Манчестър Юнайтед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови