Георги Дерменджиев: Няма как България да получи служебна победа срещу Унгария

OFFNews 24 март 2020 в 18:09 1489 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев говори за неговите планове за подготовката на тима за баража с Унгария в условията на кризисната ситуация.

Специалистът призна, че е бил напълно наясно с титулярите на тима ни, ако двубоят бе останал по предварителна програма. Дерменджиев сподели и за разговора си досегашния капитан Ивелин Попов, който взе решение да не продължи да бъде част от "трикольорите".

"Всеки отбор е дал индивидуална програма на своите футболисти. Няма как да се случи България да получи служебна победа. УЕФА ще вземе мерки и съобразно ситуацията и ще направи така тези мачове да ги има. Няма как да гадаем кога ще се изиграят срещите. Това са дати съобразно обстановката, която ще бъде в Европа. Трябва да направим така, когато станат конкретни датите, играчите да бъдат в много добра форма, за можем да изиграем този мач така, както искаме ние.

За датата, която беше обявена (26-и март), по мое мнение играчите ни бяха на много прилично ниво. В крайна сметка ние не определяме съдбата. Важно е здравето на хората и на нашите играчи. Ще си изчакаме търпеливо, ще се съобразим и с времето, с което разполагаме за подготовка.

Имах добро чувство и мнение за играчите, които бяха под наблюдение. Ние излизаме да играем мача, а той е 50/50. В полезрението ми бяха играчи, които са минавали през националния отбор. Бях на 100% уверен в стартовия състав. Както те са ни разучавали, така и ние се подготвяхме за този мач. Унгария наблюдаваха контролата, която играхме с Беларус. Знаеха каква е целта на тази контрола", заяви Дерменджиев в предаването Sportal TV.

"На този етап не мисля, че Ивелин Попов ще бъде разубеден. Той е едно мъжко момче. Той е дал прекалено много за националния обор, винаги се е раздавал и е бил лидер. За да реши да каже решението си пред всички, той има определено мнение по въпроса. Проведохме много сериозни и мъжки разговори, но той не може да бъде разубеден.

Изключително рано е да се взимат мерки първенството да бъде прекратено. Всичко може да се случи. Трябва да бъдем готови за всичко. Може да се случи да не завърши годината. Трябва да насочим всички усилия да запазим нацията здрава. Всичко друго е в теорията на вероятностите. Трябва да сме уравновесени, търпеливи и да вземем най-правилните решения, а да не избързваме.

Наблюдавах играчите и цялата подготовка в Турция. Имаше колебания в много отбори и играчи, но още преди това бях казал, че датите са удобни , защото играчите ще са отпочинали и ще имат стремеж за класиране. Това ми даваше повод да бъда доволен от формата. Това са мачове, които започват при равни обстоятелства. От играчите, с които комуникирам, имам уверението им, че се подготвят добре. Те чакат този момент.

Лидерите в отбора са колективът. Ако само един играе на 99%, ние няма да успеем. България много време не е била на голям форум. Играчите разбират това нещо и мисля, че те ще дадат максимума от себе си", сподели Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови