Гарет Бейл обяви края на кариерата си

OFFNews 09 януари 2023 в 20:37 1758 0

Футбол

Снимка Getty Images

Гарет Бейл окачи бутонките

Уелският футболист Гарет Бейл обяви края на спортната си кариера.

В профила си в Туитър 33-годишният играч съобщи за оттеглянето си както от националния отбор на Уелс, така и от футбола като цяло.

За последно Бейл игра за американския Лос Анджелис ФК, като му помогна да завоюва първа титла в историята си през 2022 година. Преди това той прекара десет години като играч на Реал Мадрид, по време на които спечели пет пъти Шампионската лига, три пъти титлата в Испания и веднъж купата на страната.

Освен за Реал Мадрид и ЛАФК, в кариерата си Гарет Бейл защитава цветовете и на английските Саутхямптън и Тотнъм. На клубно ниво той има общо 553 мача със 185 гола.

За националния тим на Уелс Бейл има 111 мача и 41 гола между 2006 и 2022 година. През 2016 година той изведе Уелс до сензационно участие на полуфиналите на европейското първенство във Франция, а през миналата година в Катар "драконите" записаха и първото си участие на световно първенство от 1958 година насам. През 2021 година Уелс участва и на Евро 2020, където достигна до осминафиналите.

"Чувствам се невероятен късметлия да изпълня мечтата си и да играя спорта, който обичам. Той ми даде едни от най-добрите моменти в живота. 17 сезона, които ще бъде невъзможно да повторя, без значение какво ми предстои", посочи Бейл.

Нападателят благодари на семейството си, клубовете, за които е играл, треньорите и съотборниците си, както и на всички фенове на футбола в Уелс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!