Футболистите от Северна Македония играят тази вечер за историята

OFFNews 14 ноември 2021 в 14:33 3666 0

Снимка Getty Images

Националният футболен отбор на Република Северна Македония тази вечер ще играе срещу Исландия в последния си мач от световните квалификации, в който при победа за първи път в своята история ще си осигури място в баража за участие в Световното първенство през 2022 година в Катар, съобщи агенция МИА, цитирана от БТА.

Мачът на националния стадион "Тодор Проески" в Скопие започва в 18 часа местно време, 19 ч. българско. "Червено-жълтите" ги очаква подкрепа от трибуните от около 16000 зрители, колкото представлява половината от капацитета според ковид протоколите.

Отборът на Република Северна Македония влиза в заключителния кръг на квалификационна група Г като класиран на второ място с 15 точки, с една повече от класиралата се на трето място Румъния, която тази вечер в 20,45 часа (21,45ч. българско време) гостува на Лихтенщайн.

Участие в световното от група Г вече си осигури Германия заедно с Франция от група Д, Белгия (група Е) и Дания (група Ф).

Директно участие в заключителния турнир в Катар си осигуряват класиралите се на първо място отбори в десетте квалификационни групи, докато класиралите се на второ място заедно с още два отбора ще продължат квалификациите чрез баражни мачове през март следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови