Футболист на Ювентус с коронавирус, тестват и играч на Левски

OFFNEWS 12 март 2020 в 07:14 2369 0

25-годишният защитник на Ювентус и националния отбор на Италия Даниеле Ругани е дал положителен тест за коронавирус. Новината беше съобщена официално от клуба от Торино.

В съобщението в сайта си "бианконерите" допълват, че ще следват процедурата за поставяне в изолация на всички в тима, които са имали контакт с Ругани. От Интер, последният съперник на Ювентус в Серия А, обявиха, че ще предприемат същите мерки. Ругани не игра в мача с Интер в неделя, но беше на резервната скамейка и е влизал в контакт с футболисти на “нерадзурите”.

Италия е страната в Европа с най-голям брой заболели от коронавирус. Заразените надхвърлят 12 хиляди, като досега са починали 827 души, предимно хора над 50-годишна възраст и с хронични заболявания.

Заради коронавируса спортът в Европа, а вече и в САЩ, е пред пълна парализа. В Италия действа забрана за провеждане на спортни мероприятия до 3 април, след което може да бъде удължена. От асоциацията на професионалните футболисти призоваха първенството да спре при първи потвърден случай на заразен играч, което вече факт с Ругани, който засега няма симптоми.

Заплаха от коронавирус надвисна и над българския футбол. От Левски обявиха вчера, че днес футболист на тима ще бъде подложен на изследване за новия вирус.

“Футболист от представителния тим на ПФК „Левски“ ще бъде подложен утре, 12.03, на превантивно изследване за вируса COVID-19.

Играчът е с температура и симптоми на вирусно заболяване, поради което лекарският щаб на тима взе всички необходими мерки за неговата изолация от отбора и навременни действия за поставяне на диагноза след провеждане на съответните тестове.

Допълнително ще обявим резултатите от проведените изследвания”, написаха “сините” в сайта си.

Заради вируса се очаква почти на 100 процента, че и баражът за Евро 2020 с Унгария да бъде без публика. Самото провеждане на европейското първенство вече е под въпрос, като гласовете за отлагането му стават все повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови