Франция се класира за 1/8-финалите след победа над Перу (видео)

OFFNews 21 юни 2018 в 20:06 3237 0

Франция стигна до трудна победа над Перу с 1:0 в двубой от Група С на световното първенство, игран на стадион "Екатеринбург Арена". Единственият гол вкара Килиан Мбапе в 34-ата минута.

Срещата започна с натиск на "петлите", а Антоан Гризман пропусна да открие резултата в 16-ата минута, а Перу отвърна с изстрел на Гереро четвърт час по-късно.

"Петлите" стигнаха до гол в 34-ата минута, когато Мбапе откри след случаен рикошет и стана най-младият голмайстор на Франция на световни първенства, измествайки Давид Трезеге. До края на полувремето Франция пропусна още няколко добри положения след бързи контраатаки.

Втората част стартира с натиск на Перу, довел до удар в гредата, докато французите намалиха оборотите и не атакуваха с нужната острота. Двамата тима не направиха нужното за създаването на чисти голови положения и резултатът логично остана непроменен.

С успеха възпитаниците на Дидие Дешан събраха 6 точки и освен, че са лидер в групата, се класираха за 1/8-финалите на турнира. В същото време "инките" отпадат, след като това бе второ поредно поражение за тях. Дания заема второ място с 4 точки, а Австралия е с 1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!