Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Финалът за Купата премина без тежки инциденти

OFFNews 15 май 2022 в 17:56 3946 0

Снимка БТА/Христо Касабов

Без сериозни инциденти и груби нарушения на реда протече футболния финал за Купата на България между ЦСКА - София и Левски, съобщи МВР. Двата отбора завършиха при 0:1 в полза на Левски пред над 40 000 зрители на стадион “Васил Левски” в столицата. Илиян Стефанов откри резултата в 57-ата минута, което се оказа и единственото попадение в мача.

Столичната полиция е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността в града, уверяват оттам.

Посетителите са били проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Преди футболната среща в района на Орлов мост между двама привърженици на двата отбора е станало спречкване, което униформените са успели да прекратят бързо. Единият от мъжете е отведен в районното полицейско управление, а другият - откаран за преглед в болнично заведение.

Часове преди това са подадени сигнали за два инцидента на АМ „Тракия". При първия случай, по първоначални данни, в района на бензиностанция фенове на отбор, които пътували в автобус, са хвърляли предмети по стъклата на три автобуса, в които са се придвижвали техни опоненти. Няма пострадали, автобусите са установени в района на Ихтиман. Според информацията за втория случай, след като трима привърженици на един от отборите, пътуващи в автомобил, спрели на пътна отбивка, от три други автомобила изскочили техни противници, отмъкнали им мобилен телефон и ключовете от колата и потеглили. Предприети са необходимите действия за установяването на извършителите и на двете престъпления.

Освен дербито днес в София се състояха полумаратонът „Run for Europe"и велошествието „София кара велосипед".

Ръководството на СДВР планира и създаде необходимата организация за обезпечаване сигурността както на гражданите и посетителите на столицата, така и на участниците в проявите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews