Фенове на Левски към Бурабия: Предател!

OFFNews 23 юни 2017 в 11:05 1575 0

Трансферът на халфа на Левски Мехди Бурабия в Коняспор отприщи вълна от недоволство сред феновете на "сините", които заляха официалния профил на мароканеца в Инстаграм.

Голяма част от привържениците на 26-кратните шампиони насочиха гнева си директно към 25-годишния футболист, който беше залят с куп обиди в социалните мрежи.

Както е известно, полузащитникът беше основен играч в състава на Николай Митов и отборът се очакваше да се гради именно около него.

Бурабия обаче пожела да напусне и постави в патова ситуация "сините". Това принуди ръководството на Левски да стартира преговори с Коняспор, които завършиха успешно вчера.

25-годишният халф премина успешно медицински тестове в Турция, където бе в компанията на изпълнителния директор на Левски Красимир Иванов, след което парафира договор с тима, завършил на десето място в последния шампионат на Турция.

"Ти си подъл човек. Ти си предател! Всички видяхме какъв човек си всъщност. Подкрепяхме те, но ти ни разочарова. не заслужаваш да играеш за такъв отбор като Левски...", пише един от разгневените привърженици.

Друг пък добавя: "Дано никога не се върнеш в Левски".

Друг от продадените футболисти - Божидар Краев пък бе поздравен от "сините" по повод 20-ия му рожден ден.

Ето какво написаха от Левски:

"Днес бившият вече нападател на ЛЕВСКИ Божидар Краев празнува своя 20-и рожден ден. Роден на 23 юни 1997 г. във Враца той започва футболната си кариера в местния отбор на Ботев. Син е на легендата на врачанския футбол Бойко Краев и има по-малък брат Адриан, който също тренира на "Герена".
През 2008-ма, печели състезание, организирано от Gillette, като наградата за първото място в турнира е покана да тренира в една от академиите в Испания. По време на престоя си там вкара 70 гола в 60 мача.

През 2010г. се присъединява към отбора на Чавдар (Етрополе), а през 2013 г. към младежката академия на Левски.

За първия състав на „сините” дебютира на 19 юли 2014г. в мач срещу Локомотив Пловдив, влизайки като втора резерва. На 23 септември 2014 г. отбелязва първия си хеттрик при победата на Левски със 7:1 срещу Спартак 1918 (Варна). Записва и втори при победата над Марек с 6:0 на 26 май 2015 г.

За „сините” има общо 15 гола в 56 мача.

С изявите си привлича вниманието на Манчестър Сити и Ювентус, където преминава проби.

Попада и сред 40-те най-големи таланти в света в годишната класация на в. "Гардиън".
През декември 2014 година Краев подписа договор за три години със “сините”, а на 20 юни 2017 година бе представен като новото попълнение на датския Мидтиланд .

Ръководството, футболистите и служителите на ПФК ЛЕВСКИ честитят празника на Божидар и му пожелават, здраве, , успешна кариера и бъдещи нови срещи с любимия „син“ тим".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!