Етър ще зимува последен в Първа лига

OFFNews 15 декември 2020 в 19:47 2272 0

Етър и Монтана завършиха 0:0 в двубой от 16-ия кръг на Първа лига. Така и двата отбора остават в дъното на класирането, но етърци ще зимуват последни с 11 точки, информира БТА. Монтана пък има 13.

Гостите владееха повече топката, но пък всички чисти положения бяха пред тяхната врата и трябва да са доволни, че не загубиха.

С днешното нулево равенство Етър записа пети пореден мач, в който не допуска гол във вратата си и съответно пети мач без загуба, но това не може да компенсира слабия старт под ръководството на бившия треньор на ЦСКА 1948 Петко Петков, който беше заменен от Александър Томаш.

Под негово ръководство "болярите" подобриха значително представянето си, но самият Томаш иска селекция през зимната пауза, за да може отборът да спаси мястото си в елита.

"Изискванията към футболистите направиха така, че отборът да не губи мачове и това е минимума. За тези четири мача тези футболисти дадоха максимума, дори надскочиха себе си.

Много важен мач за нас, искахме да го вземем. По който и начин да бяхме играли, щеше да ни е трудно. И днес беше трудно.

И двата отбора искаха да победят. Ние имахме повече чисти положения, на прима виста се сещам за три 100-процентови ситуации. Но положителното е, че не допуснахме гол.

Ние играем по начин, по който виждам максимално футболистите. Аз бих искал да играем по друг начин, но не можем. Затова играем така, че да взимаме точки, колкото можем.

Аз и екипът ми искаме да спасим Етър, но за да стане това, трябва селекция. И тука е вече думата на хората, които управляват клуба, дали искат да се спаси Етър", коментира треньорът на търновци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови