Етър оцеля в Първа лига, Царско село отива на баражи

OFFNews 02 юли 2020 в 22:30 2316 0

Етър Велико Търново запази елитния си статут в българския футбол. "Болярите" оцеляха, след като победиха Витоша Бистрица с 1:0, а съперникът им за второто място в група А на втората осмица Царско село загуби катастрофално с 1:4 от победителя Черно море. Така Етър ще играе в баражите за 7-10 място, а Царско село ще се бори за оставане в Първа лига в група с Ботев Враца и Дунав Русе.

Черно море започна мобилизирано и поведе набързо с 2:0 с два гола на Илиан Илиев-младши, които бяха чудесен подарък за рождения ден на неговия баща и старши треньор на тима - Илиан Илиев.

Още в 5-а минута Илиев получи извеждащо подаване от Васил Панайотов и с левия крак прати топката в мрежата.
В 19-а минута отново Илиев бе най-съобразителен и с добавка реализира за 2:0 след лошо отбита топка от вратаря на Царско село.

Домакините се върнаха в мача в 35-а минута, когато реферът Вълков отсъди дузпа за нарушение срещу Георги Минчев. Потърпевшият бе точен от бялата точка за 1:2.

В 61-а минута Даниел Димов свали топката за непокрития Матиа Курьор и той отбеляза трети гол за варненци.
Черно море доигра мача в намален състав, след като току-що появилият се в игра Мирослав Енчев получи червен картон в 77-а минута.

В 80-а минута Курьор изпусна чисто положение, а две минути по-късно бе повален в наказателното поле и съдията отсъди дузпа, която Исмаил Иса пропусна. Две минути преди края Иса се реваншира и успя да реализира четвърти гол за Черно море.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!