Едисон Йорданов със силен мач в Белигя

OFFnews 18 август 2019 в 16:14 1516 0

Българският футболист Едисон Йорданов вдъхнови отбора на Екселсиор Виртон за първата му победа през сезона в белгийската втора дивизия. В третия кръг от първенството тимът на Виртон гостува на Ломел и го победи с 3:0, като Йорданов вкара първото попадение и участва в изработването на другите две. Така с първите си три точки Екселсиор Виртон се придвижи от осмо на шесто място в класирането, а лидерът Вестерло има 9.

В последната минута на първата част чудесна атака на Кутюрие намери включилия се български десен бек Йорданов, който със силен шут по диагонала откри резултата. В 67-ата минута Мохамед Сумаре удвои. Едисон Йорданов проби по дясното крило и центрира към Хаджи, който отклони топката за Сумаре и крилото с мощен изстрел удвои.

Три минути преди края падна и третият гол, дело на люксембургския национал Давид Тюрпел. Бившият юношески национал на България отново проби и подаде към миналия и през Септември (Симитли) Франк Коре, който обаче се сблъска с вратаря на домакините. Притичалият Тюрпел нямаше проблем да прати топката за трети път в мрежата на вратаря Томас Шведаускас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови