Дерменджиев отговори на Кралев: Никой не може да ми влияе

OFFNews 19 ноември 2020 в 19:10 2137 0

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев заяви, че е готов да остане начело на "трикольорите", но решението е в ръцете на ръководството на БФС.

"Договорът ми тече и не разговарям с никого за неговото продължаване. В БФС ще решат какво ще се случи оттук нататък. Когато те решат кой да бъде треньор, тогава и аз ще кажа какви са моите планове. За всеки треньор е чест да работи за националните отбори, независимо каква е обстановката.

Нека разсъждаваме правилно. В последния мач играхме без 11 полеви играчи и трима вратари заради ковид-19 и контузии", коментира Дерменджиев, цитиран от БТА, след завръщането на националите от Дъблин, където снощи завършиха 0:0 с Република Ирландия и изпаднаха в дивизия С на Лигата на нациите.

Националният селекционер отговори и на критиките на министъра на спорта Красен Кралев, който изрази съмнение, че в избора на треньора за състава има мениджърски интереси.

"В моята кариера никога, по никакъв повод, не съм разрешавал да ми влияят. Не съм се съобразявал с никое мнение. Искам това г-н Министърът (Кралев) да го знае. Нямам представа какви информатори по какъв начин са го подвели.

Уважавам институцията Министър, съобразявам се с това и мисля, че много сериозно са го подвели. Кажете ми кой от играчите е конвертируем за футбола извън България? Трябва да бъдем реалисти. Това е нивото ни. Ако някой иска да ми каже нещо, нека говорим по друг начин, а не през медиите", каза Дерменджиев.

Той е категоричен, че много неща в българския футбол трябва да се променят, като най-важна е методиката в детско-юношеските школи.

"Темата е дълга, но едно от нещата, които трябва да се променят, е методиката в школите. Ние сме много изостанали научно от другите. Всяка тренировка е научно обоснована - какво да бъде натоварването, колко дълго да продължи. В школите всеки един от играчите трябва да има индивидуална картотека как се развива", каза Дерменджиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!