Де Лихт: Беше комплимент Роналдо да ме покани в Ювентус

OFFNews 19 юли 2019 в 15:47 2153 0

Защитникът на Ювентус Матайс Де Лихт е избрал да премине в редиците на италианския шампион дори преди разговора с Кристиано Роналдо, заяви самият тийнейджър.

"Бианконерите" обявиха официалното привличане на 19-годишния бранител в четвъртък, подписвайки с един от най-обещаващите млади таланти на световния футбол от Аякс Амстердам за сумата от 75 млн. евро. Холандският национал сподели миналия месец, че е бил попитан от португалската звезда Роналдо след финала за Лигата на нациите относно евентуално преминаване в Торино.

"След финала вече бях сигурен, че искам да се присъединя към Ювентус, беше огромен комплимент за мен футболист като Роналдо да ме помоли да отида, но това не направи разликата", сподели Де Лихт в първата си официална пресконференция като играч на Ювентус, цитиран от БГНЕС.

"Разговарях със старши треньора Маурицио Сари, за да се опознаем. Той бе една от причините да пристигна тук – чух страхотни неща за него, харесва ми неговата философия за играта и начина, по който подготвя своята защита", коментира той.

Де Лихт, който изведе с капитанската лента своя бивш отбор до полуфиналите на Шампионска лига миналия сезон, добави, че не усеща допълнително напрежение върху плещите си от това, че се превърна в един от най-скъпоструващите защитници в света.

"Напрежението е нормално във футбола. За мен лично, не е проблем. Ще покажа това, на което съм способен, на терена. Аз съм още на 19 години, има какво да подобря в играта си и искам да го направя. Важно е да работя всекидневно и да се уча – надявам се да стана по-добър играч тук. Ювентус е отлична стъпка напред за мен.

В Холандия има много изнасяне на топката от отбраната и защитаване, високо по игрището. В Италия става въпрос по-скоро за зоново покритие и колективна защита – мисля, че Ювентус може да ми помогне и аз мога да помогна на Ювентус", завърши талантливият бранител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови