"Червените дяволи" потопиха Бразилия в Казан

OFFNews 06 юли 2018 в 22:59 3658 1

Отборът на Белгия хвърли бомбата на Мондиал 2018, след като изхвърли топфаворита Бразилия в 1/4-финалите на световното първенство.

"Червените дяволи" изиграха страхотен мач в Казан и спечелиха с 2:1, като нито за миг не трепнаха и не показаха слабост срещу петкратния световен шампион и защитиха претенциите си за скрит фаворит в турнира. Съперник на Белгия в битката за място на финала ще бъде отборът на Франция, който по-рано през деня победи Уругвай с 2:0.

Двубоят беше повторение на 1/8-финала от Мондиал 2002, когато Бразилия спечели с 2:0 и след това триумфира с титлата. Този път обаче "червените дяволи" се оказаха непреодолимо препятствие през "селесао".

Бразилия стартира добре срещата и можеше да поведе в 8-ата минута, когато Тиаго Силва прати топката в гредата. Това подейства като шок за белгийците, които отвърнаха на предизвикателството и изравниха играта. В 13-ата минута Белгия откри след автогол на Фернандиньо, който се намеси зле след центриране от ъглов удар на Насер Шадли.

В последвалите минути белгийците заиграха със самочувствие и организираха няколко страхотни атаки на скорост. В 31-ата минута падна и втори гол във вратата на Алисон. Ромелу Лукаку спечели огромно пространство, подаде към Кевин де Бройне, и футболистът на Манчестър Сити с мощен диагонален удар удвои аванса на "червените дяволи".

Второто полувреме премина под диктовката на бразилците, но те така и не успяха да върнат бързо попадение. Това се случи едва в 76-ата минута, когато резервата Аугусто засече с глава центриране на Филипе Коутиньо. До края на мача Белгия интелигентно удържа аванса и стигна до втори полуфинал на световно първенство в историята си след 1986 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

07.07 2018 в 06:49

Театралната трупа ‘Салесао’ с главен художествен ръководител Неймар пое към дома, където им е мястото. Все пак въпреки огромните пари, във футбола трябва да е останало малко място и за воля, упоритост и мъжество. А Белгийците заслужават да стигнат до там където не можаха на времето Пфаф, Герец, Шифо, Кулеманс
 
X

Да помогнем на украинските деца!