Черно море продължава без загуба в Първа лига

OFFNews 26 септември 2023 в 21:47 1179 0

Футбол

Снимка ПФК Черно море

"Моряците" пишат история

Черно море победи Ботев Пловдив с 1:0 в двубой от 11-ия кръг и продължава да е без загубен мач от началото на първенството.

Варненският тим остава на второто място в класирането с 27 точки в актива си, с една по-малко от Локомотив Пловдив, но "смърфовете" са и с мач по-малко. Ботев (Пловдив) остава на 12-а позиция с 9 точки, само на 2 от зоната на изпадащите.

Единственото попадение в мача падна в 19-ата минута. Антоан Конте не успя да изчисти топката от наказателното поле и Атанас Илиев се възползва от грешката му и с удар без подготовка вкара за 1:0, а резултатът се запази до края.

Отборите на Берое и ФК ЦСКА 1948 пък завършиха 0:0 в първата среща от кръга. Домакините доминираха в голяма част от срещата, но пропуснаха доста ситуации. Сериозна заслуга за точката имаше Даниел Наумов, който направи няколко впечатляващи подавания.

Така Берое остава вече в пет мача без победа и без отбелязан гол. Гостите от ФК ЦСКА 1948 са на 7-о място с 15 точки и два мача по-малко.

И двата отбора имаха възможности през първото полувреме, но гол не падна. През втората част домакините вдигнаха оборотите, но отново това не им донесе успех и така резултът се запази.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика