Boxing Day по италиански

OFFNews 17 декември 2018 в 18:04 1683 0

Изразът Boxing Day феновете на футбола свързват с мачовете в Англия, които се провеждат ден след Коледа на 26 декември. Обикновено тези мачове са изключително зрелищни и резултатни, а трибуните са пълни до краен предел, тъй като много хора подаряват билети за срещите ден по-рано на близки и познати.

Boxing Day е само един ден и е точно на 26 декември, а не както погрешно някои смятат, че това е периодът между Коледа и Нова година. Преди година в Италия обявиха, че смятат да направят свой вариант на Boxing Day, като в рамките на седмица ще се проведат цели три кръга на Серия А.

Опитът от Англия показва, че този период е изключително опасен за футболистите, тъй като те се натоварват изключително много за толкова къс период и контузиите са често срещано явление, както и изненадващите резултати.

Италианският вариант на Boxing Day може да се окаже добър шанс за преследвачите на Ювентус да настигнат лидера или да изостанат още повече. Вижте и програмата за 22, 26 и 29 декември на отборите от топ 4 на Серия А (Ювентус, Наполи, Интер, Милан).

22 декември
Милан - Фиорентина
Наполи - СПАЛ
Киево - Интер
Ювентус - Рома

26 декември
Фрозиноне - Милан
Аталанта - Ювентус
Интер - Наполи

29 декември
Ювентус - Сампдория
Емполи - Интер
Милан - СПАЛ
Наполи - Болоня

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!