Ботев започна строежа на Колежа, Борисов бе посрещнат с фенски скандирания

OFFNews 28 август 2019 в 13:26 2166 0

От Ботев Пловдив започнаха строителството на стадион "Христо Ботев". Това се случи пред погледите на много фенове на "канарчетата".

Изграждането на спортния комплекс беше спряно преди няколко години. След завършването на строителството спортното съоръжение ще отговаря на международните стандарти, осигурявайки възможност да кандидатства и печели домакинство за провеждане на световни и европейски спортни форуми.

На събитието бе и премиерът на България Бойко Борисов, който бе посрещнат с фенски скандирания "Ботев, Ботев" и "Колежа".

"Не мога да разделя отборите, нито това ни е целта. Но това, което мога да направя - като напреднете със строителството, като видим как върви, така както за спортната ви зала и за много други съоръжения, ще ви помогнем пак", отбеляза премиерът Борисов пред гостите на стадиона.

Той подчерта, че днес на заседанието на Министерския съвет бе подпомогнат още един професионален футболен клуб - Арда Кърджали, на който бяха отпуснати 2 500 000 лв. за модернизирането на стадион "Арена Арда" в града.

За началото на строителството присъстваха и министърът на спорта Красен Кралев, областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и ръководството на Ботев.

Собственикът на "канарчетата" Георги Самуилов пък остана много доволен, че заветната цел най-после бе постигната.

"До този момент се стигна с много дълги препятствия, казуси и процеси, които трябваше да преодолеем. Обещах и сега си изпълних обещанието.

Това е ден, който всички ще запомним. Без съдействието на общинската и областна администрация нямаше да успеем.

Искам да благодаря на Здравко Димитров, Иван Тотев и не на последно място присъствието на премиера Бойко Борисов е много важно за такива спортни съоръжения.

Ботев ще изгради този стадион. Ще получи от УЕФА четвърта категория. Искам да се обърна към нашите футболисти - преди няколко дни се навършиха 102 години от слагането на жълто-черните екипи.

Да са достойни и да се държат мъжествено на терена. Защото, когато паднем, срамът е за нас", каза Самуилов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови