Ботев Враца си тръгна с точка от "Герена"

OFFNews 03 октомври 2020 в 22:42 2349 0

Отборът на Ботев Враца удържа 0:0 като гост на Левски на "Герена" в двубой от осмия кръг в шампионата в Първа лига.

Срещата започна лошо за домакините от първата минута, които не можеха да разчитат на подкрепата на своите привърженици. Контузия в коляното на левия крак пък получи намиращия се в добра форма Борислав Цонев, който беше заменен принудително от Симеон Славчев.

В 17-ата минута Стивън Петков стреля с глава, но вратарят Красимир Костов спаси удара с глава на нападателя, който засече центриране на Найденов.

Седем минути по-късно гол на Петков беше отменен заради засада.

Николай Михайлов се намеси решително след удар на Илия Миланов в 28-ата минута. Седем минути след това гредата спаси "сините" от допускане на попадение след изстрел на капитана на врачани Валери Домовчийски.

Неточен удар на Славчев беляза началото на втората част, а Ивайло Михайлов и Илия Миланов от гостуващия тим също получиха контузии и бяха заменени принудително.

В 73-ата минута на двубоя Найджъл Робърта отправи мощен удар към вратата на Ботев, но Красимир Костов не допусна изненада.

Шест минути след това резервата за гостите Петър Атанасов пропусна да се разпише, а осем минути преди изтичане на редовното време Васил Добрев се намеси решително след разбъркване в наказателното поле на Ботев Враца.

Бившият национал Валери Божинов направи повторен дебют за Левски, влизайки в игра като резерва в 85-ата минута.

В допълнителното време Атанасов от гостите и Паулиньо от фаул за домакините пропуснаха изгодни положения да осигурят трите точки за отборите си.

В друг мач от кръга Славия загуби с 1:2 при гостуването та Монтана. Тони Тасев откри резултата за "сините" в 11-ата минута, а десет по-късно резервата Георги Вълчев изравни след хубав пас на Калоян Кръстев. В 29-ата минута топката отново се спря в мрежата на столичани. Този път точен беше мароканецът Билал Бари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови