Ботев Пловдив отдалечи ЦСКА и от титлата

OFFNews 29 април 2019 в 22:08 2264 0

Снимка cska.bg

Ботев Пловдив победи ЦСКА с 2:0 в Коматево в двубой от 31-ия кръг на Първа лига и направи илюзорни шансовете на "червените" за титлата.

Воденият от Любослав Пенев отбор изостава от лидера Лудогорец на 5 точки и трябваше задължително да спечели днес, но това не се случи.

Столичани започнаха много активно и създадоха много възможности за гол, но резултатът в мача се задържа 0:0 до 82-ата минута, когато Феребори Доре откри. В добавеното време "червените" пропуснаха да изравнят, а секунди преди последният съдийски сигнал Тодор Неделев оформи крайния резултат.

Така Ботев отново нанесе удар по амбициите на ЦСКА, след като отстрани "червените" и в полуфиналите за Купата на България след 3:2 в Коматево и 3:3 в София.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев не скри разочарованието си от загубата.

"Ботев беше по-търпелив. Искаше да приеме играта в собствената си половина, ние не можахме да вкараме гол, оголихме се отзад. За да победиш, трябва да шутираш и да вкарваш голове. Най-вероятно ни липсват качества. Ако искаме да сме първи, шампиони, да печелим трофеи, това е много важно. Трябва да имаме цел и тя е да вкарваме голове. За да вкараш, трябва да има удари.

Семпло и ясно. Контролирахме играта до първия гол, но футбол не се играе без да искаш да вкараш голове. Другият отбор като има възможност, шутира и вкарва голове. Това е ситуацията. Първите три отбора загубиха. Разликата се запазва. Става по-сложно. Не се отказваме, но няма да стане по начина по който опитваме. Нямаме дълга резервна скамейка, опитваме да правим ротации.

Явно е проблем, че не вкарваме, защото не се забелязва само в един мач, а в доста срещи. Ще направим всичко възможно да се коригираме - работа, тренировки, специфични упражнения. Просто ни липсва голът. Играем агресивен футбол, искаме да контролираме мача, но не вкарваме. Това е", обясни Любо Пенев. В интерес на истината ЦСКА се раздели през зимата с двама от реализаторите си - Кирил Десподов и Мауридеш, които бяха трансферирани съответно в Каляри и Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!