Ботев нанесе първа загуба на Делио Роси в Левски

OFFNews 10 септември 2017 в 21:50 1816 0

Левски загуби от Ботев Пловдив с 1:2 в мач от 8-ия кръг на Първа лига. Домакините успяха да нанесат първо поражените на "сините" откакто треньор им е италианския специалист Делио Роси.

В началото на двубоя на стадион "Коматево" "канарчетата" владееха малко повече играта, но малко по малко гостите успяха да изравнят силите и да потушат първоначалния домакински натиск. 

В 26-ата минута "сините" поведоха в резултата. Давид Яблонски се оказа на правилното място, след като засече прекрасно центриране по земя на Габриел Обертан отдясно и успя да отбележи за 1:0.

През втората част домакините се опитаха да поемат инициативата и да изравнят резултата. Това се случи в 64-ата минута, когато Тодор Неделев отправи силен шут извън наказателното поле. Топката мина между краката на вратаря Александър Любенов и влезе във вратата.

Пълният обрат стана факт в 77-ата минута, когато Лъчезар Балтанов взриви трибуната с попадение за 2:1. Натискът на домакините не спря, като футболистите на тима настояваха да стигнат до нов, решителен гол, но подобна възможност така и не им бе предоставена.

Левски не бе допускал гол цели 421 игрови минути преди началото днес, а амбициите на "сините" са свързани със спечелването на шампионската титла. За момента обаче успешната серия на столичани бе прекратена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews