Боби Михайлов взе участие в конгреса на ФИФА

Димитър Андреев 31 март 2022 в 13:20 2021 1

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентът Михаил Касабов и изпълнителният директор Борислав Попов са българските представители на 72-ия конгрес на ФИФА днес.

На събитието в катарската столица Доха се представят активностите на световната централа за 2021-а, консолидираните финансови отчети за миналата година и бюджетът на ФИФА за 2023-а.

Сред основните теми са стратегията за развитие на младите футболисти, както и мерките срещу безпрепятственото преминаване на таланти между клубовете с цел запазване на конкуренцията и баланса в детско-юношеския футбол.

Междувременно актуалният президент на Световната федерация по футбол (ФИФА) Джани Инфантино съобщи, че ще издигне кандидатурата си за нов президентски мандат на централата от 2023-а година нататък. Той направи това признание по време на Конгреса на световния футбол в Катар днес.

"Ще се кандидатирам за поста президент за следващия мандат, който ще започне от 73-ия конгрес на централата. Самият конгрес ще се проведе в началото на годината, но датата все още не е обявена", каза още Инфантино.

По-късно днес самият календар за изборите ще бъде утвърден за 2023-а година. Ясно е само, че срокът на издигането на кандидатурите е до четири месеца преди конгреса, а срокът за уведомяване на допуснатите кандидати на изборите до месец преди конгреса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови