Без пари за повиквателна в националния тим

Василен Петров 30 септември 2022 в 19:48 1326 1

Националният отбор по футбол

Снимка БФС

Националният отбор по футбол

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич в въвел много строга дисциплина в състава още от първия си ден начело на "лъвовете". Сръбският опитен специалист е променил цялата обстановка в лагера.

Новите правила включват задължителна комуникация на английски език, спазване на установения ред, както и вечерни изследвания, за да се наблюдават непрекъснато жизнените показатели на футболистите. По отношение на частта с дисциплината помагат и помощниците на Кръстаич.

Победите от мачовете с Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0) в турнира Лига на нациите под абсолютно никаква форма не са обвързани с финансови стимули.

Решението на Българския футболен съюз е да не плаща на играчите задължителните по правилник суми за повиквателни, които се равняват на 700 евро за двубой. Мярката е наложена поради незадоволителното представяне през месец юни, когато бе записана унизителна загуба с 2:5 от тима на Грузия в Разград, историческо равенство с Гибралтар (1:1) и нулево равенство в Тбилиси срещу Грузия (0:0). Тогава самият технически директор Георги Иванов - Гонзо, който пое временно треньорската позиция след оставката на Ясен Петров, глоби отбора заради слабите резултати, давайки тон за задаващите се рокади. 

Решението е било прието с разбиране от футболистите, които имат възможност все пак да получат премии тази година, ако постигнат нови два успеха в предстоящите контролни срещи с Люксембург и Кипър. На 16 ноември България е гост на Острова на Афродита, а 4 дни по-късно следва визита на Великото херцогство. Ако "трикольорите" постигнат 4 последователни триумфа при Кръстаич, ще бъдат възнаградени с 5000 евро като компенсация за липсата на полагащите се суми от повиквателни.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1587

1

Lyusien

01.10 2022 в 14:28

Много спретната и добре написана статия! Аз мисля, че това е добър опит за събуждане на българските национални футболисти. Аз като играех футбол преди много години, ни казваха: "ако трябва изяжте тревата на стадиона и ги победете!"