Берое взе левскар и финландец

OFFNews 03 февруари 2017 в 17:56 2899 0

Виле Салмикиви

Берое закръгли на 6 новите попълнения тази зима, след като преди това изгони половината отбор, селектиран некадърно през лятото. Но така е с парите на държавния ТЕЦ, грешките се поправят лесно.

Днес своя договор с клуба подписа финландският нападател Виле Салмикиви. Футболистът идва като свободен агент, а за последно е играл във финландския ИФК Хелзинки. Виле е роден на 20 май 1992 г. Обикаля изцяло отбори в родината преди да се озове в България.

Берое официално привлече защитника Асен Георгиев. Футболистът идва като свободен агент, а за последно е играл в хърватския Истра 1961 (Пула). Георгиев веднага се включи в подготовката на тима и вече тренира с новите си съотборници.

Асен Георгиев е роден на 9 юли 1993 г. в София. Играе като централен защитник. Юноша на столичния Левски, но не записва официален дебют. През сезон 2012/13 г. преминава в Ботев (Враца), където записва 15 срещи.

През следващия сезон играе за пловдивския Локомотив, а в следващите две години - в Монтана. Там е титуляр със  70 мача, в които бележи и впечатляващите 6  гола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови