Берое нокаутира Ботев Пд в Битката за Тракия

OFFNews 12 декември 2020 в 15:43 1834 0

Отборът на Берое победи с 3:0 Ботев Пловдив в поредното издание на Битката за Тракия от програмата на 16-ия кръг в Първа лига.

Така заралии постигнаха втора поредна победа в шампионата след успеха над Левски с 2:1. За Ботев загубата е втора поред и трета в последните три мача. "Канарите" вървят едва 11-и във временното класиране с 14 точки, докато Берое е пети с 24.

Домакините започнаха очаквано по-активно срещата и откриха в 20-ата минута чрез Еривалдо. Алиун Фал удвои аванса за Берое с попадение в 54-та минута, а Георги Ангелов направи 3:0 в 57-та.

Следващият мач на Берое е гостуване на Царско село в отложена среща от първенството. Мачът е насрочен за 16 декември от 17:30 ч.

"Доволен съм от победата и че футболистите играха сериозно. Теренът бе тежък и се притеснявах дали ще издържи на този дъжд. За наше щастие, той спря и мачът мина нормално.

Доволен съм от играта ни. Имахме много голови положения и трябваше да водим с 3 или 4 до полувремето. Иначе мачът се игра до 3:0. Целият отбор заслужава добра оценка за поведението си на терена", коментира треньорът на Берое Димитър Димитров - Херо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!