Берое и Хебър не се победиха на "Васил Левски"

OFFNews 24 октомври 2022 в 22:51 874 0

Берое

Снимка Официален сайт на Берое

Беройци завършиха наравно с Хебър

Отборите на Хебър и Берое завършиха при равенство 1:1 двубоя помежду си от 15-ия кръг на българската футболна Първа лига, игран на националния стадион „Васил Левски“ в София. Старозагорци заема 12-ото място във временното класиране с 13 точки, колкото имат Ботев Пловдив и Септември, а Хебър е 14-и в подреждането с 11 точки.

Стив Траоре откри за Берое още в началото на мача, а в 41-ата Георги Търтов изравни.

Гостите взеха ранен аванс след попадение в седмата минута на Траоре. Спас Георгиев центрира към наказателното поле, а Абубакар Тунгара отби топката към Стив Траоре, който бе точен за 1:0 в полза на гостите, отбелязвайки третия си гол от началото на сезона. Старозагорци владееха инициативата и в следващите минути, но без да се стигне до нова голова опасност.

Арсенио Валпорт пробва удар с глава в 23-ата минута при атака за Хебър, като бе неточен, а в 31-ата вратарят на гостите Иван Караджов отрази изстрел на Осира Корнел. Седем минути по-късно Георги Търтов застраши вратата на Берое, но Караджов реагира навреме.

В 41-ата минута обаче стражът на старозагорци не бе категоричен след шут на Венсан Марсел към него и топката отскочи към Георги Търтов, за когото не бе проблем да се разпише за 1:1, изравнявайки за Хебър.

В първите минути на второто полувреме гостите от Стара Загора имаха претенции за дузпа, но не последва сигнал от рефера Станимир Тренчев.

Абубакар Тунгара вкара топката във вратата на Хебър в 65-ата минута, но попадението не бе зачетено заради нарушение на Серкан Юсеин срещу Лобов в хода на атаката. Отсъждането на главния съдия бе потвърдено и от системата за видеоарбитраж – ВАР.

Влезлият като резерва Луизиньо засече центриране на Димитър Стоянов в 78-ата минута, но не успя да отправи добър удар, а две по-късно и Тунгара стреля към вратата на Хебър, но без да застраши Петър Дебърлиев.

До края съперниците не стигнаха до нов гол и добавиха само по точка към актива си, а натрупалият пет жълти картона Тунгара ще пропусне следващия мач на Берое.

Тимът на Хебър ще бъде домакин на Ботев Пловдив в следващия кръг от Първа лига в неделя, 30 октомври, а за отбора на Берое предстои гостуване на Ботев Враца ден по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !