България с разгромна победа над Грузия

OFFNews 08 септември 2021 в 21:22 3390 0

Националният отбор на България по футбол записа първа разгромна победа под ръководството на новия селекционер Ясен Петров.

Това се случи в контролата с Грузия на националния стадион "Васил Левски", спечелена от "лъвовете" с 4:1. Това бе втори успех за футболистите ни в рамките на четири дни, което не се бе случвало отдавна.

България нанесе своя удар в 20-та минута, когато Тодор Неделев се разписа директно от пряк свободен удар.

В 34-та минута Димитър Илиев беше повален в наказателното поле, а съдията Стойчевски отсъди дузпа. Нападателят на Локомотив Пловдив изпълни и покачи на 2:0.

Минута преди края на полувремето Спас Делев прати топката за трети път в грузинската врата, след като засече подаване на Тодор Неделев.

След подновяването на играта България продължи да доминира. В 53-та минута Неделев центрира в наказателното поле, където Андреа Христов с глава направи резултата 4:0.

В 77-та минута Грузия намали резултата след грешка на домакините. Давиташвили от близко разстояние не остави шансове на вратаря ни Николай Михайлов.

"Трикольорите" пропускат кръга от световните квалификации, след като миналата седмица взеха 4 точки от двубоите с Италия (1:1) и Литва (1:0).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови