Байерн или Манчестър Сити – кой има по-големи шансове да спечели Шампионската лига?

OFFNews 01 юли 2020 в 14:04 905 0

Кой ще бъде фаворитът за спечелване на Шампионската лига, когато 8-те отбора се съберат в Лисабон за финалната осмица? Колкото и да е странно, може би нито един от отборите, които вече си осигуриха участието в тази фаза на турнира. Атлетико Мадрид, ПСЖ, Аталанта и РБ Лайпциг спечелиха 1/8-финалните сблъсъци, в които участваха, още преди прекъсването на сезона. След като детронира миналогодишния носител на трофея, тимът на Диего Симеоне може да бъде фактор, но не и претендент №1 за Купата на европейските шампиони. Шансовете на френския хегемон са по-големи заради наличието на суперзвезди като Неймар и Мбапе, само че липсата на каквито и мачове за ПСЖ в продължение на 5 месеца може да се окаже сериозен минус.

А най-сериозните кандидати за титлата могат да се потърсят сред отборите, на които все още предстои да потвърдят присъствието си в Лисабон. Там със сигурност ще играе Байерн, който има аванс от 3:0 и домакинство в реванша срещу Челси. Манчестър Сити ще посрещне Реал Мадрид с преднина от 2:1, постигната на „Бернабеу”, като е фаворит за краен успех. Баварците и „гражданите” имат най-големи шансове за триумф в Лисабон според bwin, като букмейкърът поставя тези два отбора над Барселона и Ювентус. Каталунците записаха равенство 1:1 при гостуването на Наполи в първия осминафинал и са домакини в реванша. Ювентус пък загуби с 0:1 гостуването на Олимпик Лион, като преобладават очакванията „Старата госпожа” да се справи с този пасив и да отстрани френския тим.

И Байерн, и Ман Сити демонстрираха добра форма след поднояването на сезона. Грандът от Мюнхен записа перфектно представяне след рестарта в Германия, като спечели всичките си 11 мача (9 за първенство и два за купата), с което за 13-ти път в историята заслужи златния дубъл. Сега на дневен ред е требълът. Манчестър Сити сдаде титлата в Англия, но пък „поздрави” Ливърпул с 4:0 и това също показва, че тимът на Гуардиола не е загубил от класата си.

Байерн почива цял месец преди завръщането на ШЛ

Това, което отличава двата м претендента за трофея, е времето за почивка преди осминафиналните реванши. Баварците няма да играят повече един месец, преди да посрещнат Челси, докато Ман Сити ще има само няколко дни между последния си мач от Висшата лига и колосалния сблъсък с Реал Мадрид. Трудно е да се каже кой ще бъде в по-добра ситуация. От една страна Байерн ще бъде отпочинал, докато „гражданите” могат да се окажат уморени от натоварения график. Но е възможно да има и обратен ефект – германският гранд да загуби формата си, а отборът на Гуардиола да влезе обратно в Шампионската лига в добър и непрекъснат ритъм.

Има и още един фактор, който засяга Манчестър Сити. Месец преди финалната фаза Пеп Гуардиола изрази увереност, че санкцията на УЕФА за изключване на отбора от Европа за 2 години ще бъде оборена от Спортиня арбитраж. В обратния случай „гражданите” ще получат допълнителна мотивация да преследват триумфа и да вдигнат трофея в Лисабон, защото може да нямат възможност да го сторят в следващите кампании.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!