Автогол класира Франция на четвъртфиналите за сметка на Белгия

Теодор Борисов 01 юли 2024 в 20:53 1161 0

Голът на Коло Муани е един от малкото поводи за радост на французите в последно време

Снимка Getty Images

Голът на Коло Муани е един от малкото поводи за радост на французите в последно време

Франция надви Белгия с 1:0 и по този начин си осигури среща с победителя от двубоя Португалия-Словения на четвърфиналите на Евро 2024. Точно 46 810 зрители на стадион „Меркур шпил-арена“ в Дюселдорф наблюдаваха среща, която в никакъв случай не оправда предварителните очаквания за зрелище.

Първото полувреме премина при изключително равностойна игра, като най-чистата ситуация бе за „червените дяволи“, но Майк Мейнян успя да извади удара на Кевин де Бройне в 24-ата минута. От своя страна отбраната на тима, водена от изигралия своя 157-и мач с националната фланелка Ян Вертонген, рядко бе поставяне на изпитание.

При една от малкото ситуации, в които това се случи, Маркъс Тюрам успя да се възползва от центриране на Жул Кунде, но топката мина встрани от вратата. Едва 4 минути след паузата Кун Кастелс бе поставен на изпитание чрез ударите на Орелиен Чуамени и показа класа.

Постепенно играта се поотвори, а Белгия пропусна няколко изгодни положения чрез Ромелу Лукаку и Де Бройне. 5 минути преди края Франция нанесе своя удар, след като продължителна атака на Франция завърши с удар на Рандал Коло Муани, който рикошира в крака на Вертонген и се озова в мрежата.

Попадението бе записано като автогол на бранителя и по този начин двукратните световни шампиони продължават да нямат попадение от игра от началото на турнира.

Амаду Онана не изпълни заканата си и игра коректно срещу Килиан Мбапе

В навечерието на срещата между двата лагера избухна скандал, след като белгийците излязоха с уж хумористично видео, в което халфа Амаду Онана пее как ще изрита Килиан Мбапе в пищяла. Това предизвика острата реакция на французите и техния съперник трябваше да свали спорните кадри от своите канали в социалните мрежи.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Кризите в ДПС