Атлетико отново "черна котка" за Байер

OFFNews 21 февруари 2017 в 23:44 1885 0

Атлетико отново се превръща в "черна котка" за Байер. Тимът от Мадрид би 4:2 като гост в Леверкузен и очаква наглед спокоен реванш на "Калдерон".

Припомняме, "атлети" изхвърлиха Байер и преди две години на осминафинал в Шампионската лига. Тогава го направиха по трудния начин - след дузпи. От друга страна немският тим е на път да отпадне на пети пореден осминафинал в Шампионската лига.

Атлетико стартира ударно в Леверкузен и заслужено дръпна 2:0 с уникален гол на Саул и дежурното попадение на Гризман. Испанците помислиха, че са решили всичко и започнаха да пропускат с лекота. Гризман не вкара сам срещу вратаря, а домакините опитаха да си вкарат автогол, но улучиха гредата.

На два пъти Байер връщаше интригата. Първо новата звезда Белараби намали на 1:2. Веднага Гамейро дръпна "атлети" напред с гол от дузпа. Не я дадоха правилно на Гризман, който се скъса да пропуска от бялата точка.

Савич от Атлетико си вкара автогол, за да върне пак интригата - 2:3. Но мачът беше игра на котка с мишка. Резервата Фернандо Торес заби пирона в мача 4 минути преди края с гол за "дюшекчиите".

Така Атлетико върви към третия си финал през последните години. Тимът на Чоло Симеоне няма шансове в испанското първенство и всички сили ще бъдат хвърлени към първи триумф в Шампионската лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови