Ангел Петричев: Феновете на Левски да не са кьорави

OFFNews 16 март 2018 в 15:22 4743 0

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев нажежи обстановката преди мача между ЦСКА и Левски в неделя с пост “Фейсбук”. Шефът на тима от Разград прогнозира, че феновете на Левски ще са много повече на мача в неделя, защото им все още пресен споменът за четирите титли на Литекс. Тимът от Ловеч, който още си е в Ловеч, е бил шампион  през 1997/98, 1998/99, 2009/10 и 2010/11 година. 

Ето какво е публикувал Петричев във Фейсбук без редакторска намеса:

“Здравейте приятели и фенове на Лудогорец! Много от вас ме питат защо не отговаряме на безкрайните лъжи и манипулации, които бълва Стойчо Стоилов (б.р. главният мениджър на ЦСКА). Ами много просто, ако хвърляш камък по всяко куче, което те лае, никога няма да стигнеш крайната си цел.

Този господин вече толкова прекали, че съм убеден, че е омръзнал и на себе си. Очевидно е много силно желанието на шефовете на преименувания отбор да ги приемат за цесекари, но това няма как да стане с езика на омразата.

Каквито искат клонки да сложат на емблемата, колкото и годишнини да се опитват да честват, те ще си останат отбора от Ловеч, който се премести в София с маркетингова цел (това не е моя излишльотина, а го написаха сами до УЕФА).

Винаги съм твърдял, че те ще станат ЦСКА едва, когато Левски и останалите отбори ги признаят. От векове се знае, че един цар става истински цар, когато го признаят съседните династии. Дотогава е обикновен самозванец.

И ако в неделя има много левскари на мача, то е не защото го признават за вечно дерби, а защото им е пресен споменът от спечелването на четирите титли на Литекс. Не са кьорави как тече борбата и за петата. Каквито и алибита да се пласират по медиите.

С манипулации и насаждането на омраза не се върви напред”, пише Петричев.

Думите му са в отговор на интервю на Стоилов пред Лайвспорт, където той изразява опасенията си, че БФС се опитва да помогне на Лудогорец да стане шампион, а Левски да вдигне купата. Това се правело посредством съдийски репресии над голмайстора Фернандо Каранга и нагласяне на програмата в ущърб на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови