Quantcast

18-годишен с обвинение за расисткия скандал

OFFNews Последна промяна на 17 октомври 2019 в 17:06 1484 1

18-годишен запалянко, идентифициран като Ц. Г. , е с повдигнато обвинение за хулиганство след избухналия расистки скандал на мача България - Англия. Ако бъде признат за виновен, ученикът може да остане до 5 години зад решетките.  Засега той е задържан със 72-часова мярка за неотклонение.

Ето какви доказателства са събрали от СДВР и Софийската районна прокуратура по неговия случай:

"Ц. Г. е обвинен в това, че по време на футболната среща, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - показвал среден пръст, показвал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с гръб към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си показал задните части, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм".

От информацията става ясно, че тийнейджърът е осъждан, като все още се намира в изпитателен срок по предходната си присъда.

Докладвани са преписки за още осем души, които бяха задържани заради расистките прояви.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че данните не са достатъчни за образуване на досъдебно производство.

Полицията ще трябва да наложи административни санкции на 8-те задържани по Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия - т.е. парични глоби или безвъзмезден труд.