Забраната на бурките е необходима за демокрацията, реши Съдът в Страсбург

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2017 в 15:29 7092 14

Забраната за носенето на бурки на обществени места е необходима за демокрацията, реши Съдът по правата на човека в Страсбург. 

Решението на съда е по жалбите на две жени, живеещи в Белгия. В страната съществува забрана за носене на облекло, закриващо лицето, на обществени места. 

В жалбите си жените посочват, че носенето на бурка е част от вярата им, нуждата им от себеизразяване, свободата им и личния им живот. 

Според съда обаче ограничението за носене на бурка на обществени места не е в противоречие с правото за лични свободи и свобода на вероизповедание, съобщи БТА, позовавайки се на белгийски медии. 

В решението на съда се казва, че въвеждането на забраната е необходимо в обществата, които искат да запазят възможността за съжителстване. 

Редица европейски държави вече наложиха подобни забрани за носене на облекло, закриващо лицето, на обществени места. 

У нас подобна забрана беше приета от парламента в края на септември миналата година. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

15

Denis Rizanov

12.07 2017 в 20:20

ПРИЗОВАВАМ ДА КОМЕНТИРАМЕ САМО ТАЗИ ЩЕКОТЛИВА ТЕМА...ТОВА ЩЕ Е НАШИЯТ МОРАЛЕН ПРОТЕСТ....


Не става Ред. Нашият преател Стефан, "от кухнята", е зачекнал една друга тема...
А иначе аз призовах за въздържание няколко дни и продължавам да държа на това. Изборът все пак е личен. Днес и аз не се въздържах да отговоря 2 пъти.
Както и да е. Рано или късно и тук ще стане същата помийна яма като дневник. В капитал читавите отдавна напуснаха. Преди години.
Живота продължава. И йончев да се гътне утре, друг ще го замести. Природата не обича и не оставя празни места.
Смело напред!

59993

13

Red or Dead

12.07 2017 в 12:47

Професоре,писал си докато съм писал и аз...
Мисля, че предложението ми в долния пост е добра алтернатива, което естествено дава възможност за развитие и надграждане....

59993

12

Red or Dead

12.07 2017 в 12:42

ЕЛПИДА,баш ми е драго, бях решил наистина да си изпълня заканата, но уважението към теб ме накара да драсна тези редове!
Значи,с част от това което си изложила съм естествено напълно съгласен,нали се сещаш,че шепа малоумни БУНАДЯСАЛИ МИСИРКИ няма как да ме накарат да ”развея бяло знаме”,НО има неща които не трябва да бъдат подминати,НАПРОТИВ,ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕЕКСПОНИРАНИ...сега топката е в полето Йончево....
Апропо,нали се сещаш, че няма да ни прати имейл за разлъка,НАПРОТИВ,ни сме му нужни за да ИМИТИРАТ демокрация,те САМО това могат....имитация на НИЩОПРАВЕНЕ И РУШЕНЕ...
Пиша от смарта и спирам..
ПРИЗОВАВАМ ДА КОМЕНТИРАМЕ САМО ТАЗИ ЩЕКОТЛИВА ТЕМА...ТОВА ЩЕ Е НАШИЯТ МОРАЛЕН ПРОТЕСТ....

22179

10

ELPIDA

12.07 2017 в 11:16

Колеги,защо да обявяваме мораториум и да бием отбой?! По този начин се самопредаваме.Аз съм трениран човек със здрава нервна система и не мога да позволя на някакъв лигльо да ме води за носа и да се гаври с хора,които ценя.Ако Йончев не желае да сме участници във форума има си културен начин да бъдем уведомени на мейловете си.Offnews могат да се справят с въпросния фалшификат, стига да решат.

АЗ ,ПЕРСОНАЛНО НЯМА ДА РАЗВЕЯ БЯЛО ЗНАМЕ!
И как беше приказката? Много сме, силни сме !

9507

8

Пренасочвам се към други сайтове аз.
Тук вече не ми харесва селекцията на "новините", започва да се използва жаргон тип Блиц.
И, също така се прави всичко възможно да се изгонят коментиращите.