Най-малко 10 000 деца бежанци изчезнали в Европа за две години

OFFNews 31 януари 2016 в 19:28 4740 2

Най-малко 10 000 деца бежанци се водят за безследно изчезнали след пристигането им в Европа през последните две години. Според Европейската полицейска служба е много вероятно голяма част от тях да са станали жертва на трафик на хора, пише The Guardian. 

По данни на международната хуманитарна организация Save the children на границите на различни държави в Европа през миналата година са регистрирани над 26 хиляди деца без придружител.

Няколко хиляди деца са изчезнали, след като са били регистрирани. Само в Италия 5000 деца се водят безследно изчезнали, а в Швеция техният брой е 1000, обясни ръководителят на Европол Брайън Доналд.

По думите му не е сигурно, че всички тези деца са станали жертва на престъпна мрежа. Вероятно част от тях вече са предадени на семействата им, но няма информация къде се намират тези деца сега, каза той. 

27% от пристигналите в ЕС бежанци са непълнолетни, което означава, че само през миналата година до Европа са стигнали поне 270 000 деца, става ясно от данните на Европол. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews