Всеки българин трябва да чуе думите на Рогозин и да кипне от яд

Всеки българин трябва да чуе думите на Рогозин и да кипне от яд. А всъщност можем да сме благодарни на Москва, че след спирането на газа ни прави втора голяма услуга, като ни обижда, че сме страхливи и ни плаши с ракети.

Веселин Стойнев - DW 07 юни 2022 в 14:15 7734 13

Рогозин
Шефът на Роскосмос.

Депутатката от "Възраждане" Елена Гунчева има шанс да докаже, че българите не са страхливи. Просто да прати джи пи ес координатите на дома си на шефа на "Роскосмос" Дмитрий Рогозин, който заплаши "страхливите българи" с ракета "Сармат".

Нали преди няколко седмици Гунчева искаше даде на Москва точното разположение на Министерския съвет и на американското посолство в София, за да бъдат поразени от високо точните руски ракети. Ако Гунчева е истински патриот, би следвало да покаже саможертвена смелост, когато наричат целия народ страхлив.

"Страхливите българи" и нахалството на Москва

С почти същия брутален тон и с почти същото имперско високомерие като това на самохвалкото Рогозин се изяви и руският външен министър Сергей Лавров. България, Северна Македония и Черна гора "възмутително" били посегнали над суверенитета на Сърбия, като не му позволили да прелети през техните въздушни пространства до Белград за среща с президента Вучич. Наистина безумна и възмутителна е логиката на Лавров - да се откажем от суверенитета на въздушното си пространство, за да може Белград да е суверенен да посреща външния министър на страна агресор. Който персонално е включен в санкционния списък на ЕС, а почти целият Европейски съюз забрани на руски самолети да летят в небето му, освен с хуманитарни цели.

Нахалството на Лавров продължава - това били най-долнопробните методи на НАТО и ЕС за въздействие над страните, които се водели от националните си интереси. А ние, изпълнителите, сме щели да се оправдаваме, че така нареждат от Брюксел и Вашингтон. В Брюксел и Вашингтон пък щели да си измият ръцете, че това са суверенни решения на София, Скопие и Подгорица.

Разбира се, ние можем също така вежливо да викнем на Лавров и Рогозин - хайде стига вече сте ни третирали като колония, вижте се каква нацистка държава сте станали! И изобщо, стига сте суверенничили! Защото даже и суверенитет нямате - в измислената "суверенна демокрация" на Владимир Путин целият суверенитет е в ръцете му, а демокрацията е със статут на чуждестранен агент.

Но въпросът страхливи ли са българите е всъщност добре дошъл. Сякаш го предизвика и украинският посланик у нас, като връчи нота във външно министерство с искане да пратим тежки оръжия на украинската армия, която точно сега има най-голяма нужда от тях. Тя бе мълниеносно пресечена от вицепремиера Корнелия Нинова. "Нет", настоява безпощадно Нинова, парламентът се е произнесъл, казусът е приключен. А нейният съпартиец и бивш военен министър Ангел Найденов не го е страх, че ще станем воюваща страна и охотно би пратил.

Някои от страхуващите се всъщност не се страхуват - плаща им се да всяват страх. Тук няма социализъм, няма национализъм - има устойчиви хранителни вериги, които манипулират устойчиви русофилски нагласи. Нищо, че българският национален интерес е напълно противоположен на интересите на Путинова Русия. Корнелокопейкинци не са глупави и много добре го знаят. Но знаят също, че поръчителят на музиката плаща и за конкуренцията между оркестрите - колкото по-слабо свирят корнелините, толкова повече публика ще отиде при копейкините.

Можем само да сме благодарни на Москва, че след спирането на газа ни прави втора голяма услуга, като ни обижда, че сме страхливи и ни плаши с ракети. Когато те обвинят, че си страхливец, нормално е да се възмутиш и да потърсиш реванш. Или ако наистина те е страх, да себереш сили да го преодолееш.

Всеки българин трябва да чуе думите на Рогозин и да кипне от яд. Когато е засегната честта ти, става много лесно да разбереш кой чий е сред своите. Който е с тези, които те обиждат и заплашват, очевидно е против теб. Такива са простите морални факти на човешкия живот. Затова сега имаме златен шанс хиляди заблудени да проумеят, че корнелокопейкинците работят против националния интерес. Но, слава богу, явно не са чак толкова силни, защото кремълските им кукловоди вече дори не крият презрението си към страната ни.

"И няма ний врат да превием"

Обезчестеният българин трябва да си даде сметка и за елементарната политическа логика - дали при други обстоятелства Кремъл нямаше направо да ни "денацифицира" като Украйна. Ако не бяхме в НАТО, дали Русия нямаше да проведе "специална операция" в бившата си задунайска губерния, макар и само по въздух и море заради "отмъстителните румънци", които са преграда по суша. А вярната ѝ "Пета колона" да организира новата балканска Донецко-Луганска република.

Единствените, от които трябва да се страхуваме, са българските предатели, които сеят страх сред сънародниците си. И ако ценим свободата и честта си, ще можем с чиста съвест да изречем думите на Вазов, който през 1916 година написа следното в "На руските воини":

И пак не ви мразим (не крия:

обича ви още народа);

но любим и свойта свобода,

стократно по любим я ния.

За тоз кумир ние се бием

и с чужд, и със близък упорно

и няма ний врат да превием

пред никакво иго позорно!

Б. ред. - Коментарът на Веселин Стойнев е от Дойче веле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1331

12

ваксиниран

08.06 2022 в 01:41

Нещастници сте, братлета, жалкари. Ходете да си ядете водката, кво се занимавате със западни технологии като интернет. Овчари.

-240

10

редовно четящ

07.06 2022 в 18:42

Троловете пак изтерясаха! Папото май скоро ще им се изплъзне!

-480

8

Октим

07.06 2022 в 17:44

Аз пък днес кипнах от поредния отказ на робски маймун да помогнем на Украйна! Иначе на тия озлобените от собствената им поява на бял свят мога само да се смея и им се подигравам ... Нещо което още повече ги вбесява и унищожава бавно!!!

440

7

Pietro

07.06 2022 в 16:45

Запенени от бяс медведевци, рогозинци, бълват змии и гущери защото руската кочина бе пратена там, където и е мястото - на бунището. Могат да си лаят колкото си искат. Не виждам защо трябва да е обръща внимание на всеки изпращял орк, който дроби купища небивалици. Лаят и съскат, защото не могат да направят нищо повече. Цялата руска "мощ" се вижда в Украйна. 10 генерали и куп още колко полковници глътнаха украинско олово. Десетки хиляди солдати се връщат от фронта в ковчези. Това са резултатите от безумието на рашисткия фюрер. Руските помияри в България не пропускат момент да ръкопляскат на Путлер. Срам и позор за тези лумпенизирани боклуци!