Руски генерал: Нищо няма да остане от Украйна

В името на „нормалните условия на живот за бъдещите поколения“ Украйна трябва да бъде напълно демилитаризирана, а независимостта и културата ѝ – изкоренени. Това казва в интервю руският генерал Владимир Шаманов

OFFNews 01 юни 2022 в 13:27 9124 10

Шаманов

Снимка стопкадър

Ген. Владимир Шаманов е един от близките до Путин хора.

Владимир Шаманов е един от близките до Путин хора, заместник-председател на парламентарната комисия по отбрана в Русия и бивш главнокомандващ на руските въздушни войски. В повече от двучасовото интервю за руската телевизия "РБК” Шаманов казва, че Москва има своя стратегия за пълното изкореняване на украинската независимост и култура. Генералът използва думата "болест”, говорейки за това и казва, че "ще са нужни между 20 и 40 години, за да изличат "болестта”.

На въпроса дали руската нация е изконно свързана с войните, Шаманов отговаря, че Русия е възникнала въз основа на териториалното си разширение. Сравнявайки страната с други държави, генералът казва, че "руското превъзходство е признато по цял свят”.

"Там ще бъдем само ние"

По отношение на войната в Украйна Шаманов е категоричен, че страната трябва да бъде "напълно демилитаризирана” и казва, че този процес вероятно ще продължи около 5-10 години.

"Предстои ни дълъг период, в който там ще бъдем само ние”, казва Шаманов.

Генералът категорично заявява, че "когато войната свърши, от Украйна няма да е останало нищо”.

По думите му, паралелно с "демилитаризацията” ще се работи и за "денацификацията” на Украйна и "издигането на правителство, което не е обвързано с неонацисти”. На въпроса какви ще бъдат границите на Украйна след войната, Шаманов отговаря, че това не е сигурно още, защото е неясно каква ще е нагласата на населението и доколко ще оказват влияние държави като Полша, Румъния и Балтийските страни.

Международен трибунал от държавите от БРИКС

Шаманов казва, че Руската Федерация не би желала да превърне Украйна в част от своята територия, ако тя не се "демилитаризира” и "денацифицира”. Категоричен е обаче, че Крим е руски, а т.нар. републики в Донецк и Луганск са съюзници на Москва.

Генералът отправя и предупреждение към редица украински политици, журналисти и военни.

"Няма да забравим имената им. Ще свикаме международен трибунал, който ще бъде като Нюрнбергския процес”, казва Шаманов.

За този трибунал той казва, че се водят разговори с Китай и останалите държави от БРИКС (Бразилия, Индия, ЮАР).

Б. ред. - Статията е от Дойче веле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11563

13

Black Wolf

03.06 2022 в 23:24

Болен руски мозък... Наистина са империя на злото. За да оцелее света, тази кочина трябва да бъде ликвидирана.

440

12

Pietro

02.06 2022 в 18:24

Мисля, че от Русия няма да остане нищо. На първо място орките се самоизяждат. Путлер създаде система, която много приича на фашизма в Германия през 30-те години. Разликата е само тази, че в Германия нямаше корупция. Путландия е абсурдна държава, за която се чудя как още съществува. Ако някой отиде и види руската провинция, тя не се различава много от времето на Лев Толстой. Не мога да разбера минималистичната фолософия на руснаците да живеят като скотове. И в същото време да смятат, че от Путландия по-добро няма. Станала е вероятно някакаква генетична грешка в програмата им.

2099

11

Mateevk

02.06 2022 в 16:50

Тази измет обаче действа бавно и методично, без свян, без скрупули, без надежда за промяна и ако не й намерим ахилесовата пета, скоро ще ни докопа и нас, и много други, правещи се, че не ги засяга. Вече протяга ръце, от които капе кръв...Трбва да се справим с нея, но засега никак не ни се удава.

900

10

Porr

02.06 2022 в 15:38

"руското превъзходство е признато по цял свят”. Така е, никой не се налива с алкохол като руснаците. Нямат равни в алкохолизирането.

2744

9

AAA

02.06 2022 в 00:17

Шаманов да надува по-често кавала ;)

-240

8

редовно четящ

01.06 2022 в 21:30

Абе на тези армията им се стопява, останала им е само пропагандата. Не, Украйна ще съществува в целостта си. Руzия обаче я чакат нерадостни дни.

14469

7

случайно прочетох

01.06 2022 в 19:00

Размечтал се е .....