"Касапинът от Сирия" иска да донесе победа на Путин още преди 9 май

DW 20 април 2022 в 19:47 10991 10

Снимка РИА Новости

Генерал Александър Дворников

Той е командвал руските войски в Сирия. Безскрупулните му и жестоки действия там му донесли прозвището „Касапинът от Сирия“. Генерал Дворников сега иска да извоюва победа за Путин в Украйна - и то още преди 9 май, пише DW.

В поверителен документ на НАТО западните разузнавателни служби предупреждават, че новият главнокомандващ на руските войски в Украйна ще използва още по-брутално насилие. Генерал Александър Дворников има една цел - да донесе исканата от Путин победа за Русия още преди 9 май, когато Русия празнува победата си над нацистка Германия.

Путин е поставил историческата дата като краен срок за успех във войната в Украйна, а военните са под все по-голям натиск, се казва още в конфиденциален документ, цитиран от Business Insider. Генерал Александър Дворников беше командир на руските въоръжени сили в Сирия – именно там му излезе прозвището “Касапинът на Сирия”.

"С всички възможни средства"

Отскоро генералът командва руските въоръжени сили в Украйна и се предполага, че ще положи големи усилия да постигне важната за Путин победа още преди 9 май. “В името на тази цел той ще действа бързо и решително, като впрегне всички възможни средства”, се казва още в документа.

9 май е “Денят на победата” в Русия. При управлението на Путин този ден придоби още по-централно значение. Всяка година той се отбелязва с мащабни военни паради, а ветераните от войната се награждават лично от президента Путин.

Военните стратези от седмици коментират символичното значение на 9 май за руския президент , както и по отношение на войната в Украйна. В документа на НАТО се казва още следното: “Руското военно ръководство е подложено на огромен политически натиск да постигне най-сетне военен пробив в Украйна, който да бъде представен като победа – именно по време на парада в чест на 9 май”.

Владимир Путин и началникът на кабинета му Валерий Герасимов били „изпълнени с доверие“, че под ръководството на Дворников целите ще бъдат постигнати. В документа на западното разузнаване генералът е описан като строг войн и работохолик - човек, който поставя еднакво високи изисквания както към себе си, така и към подчинените си.

Русия иска да принуди Украйна към капитулация

Именно генерал Дворников бил взел решението за изтегляне на руските войски от региона на Киев и преместването им на юг и на изток за целите на новата офанзива в Донбас. В предстоящите седмици НАТО очаква засилване на военните действия в този регион и най-вече около пристанищния град Мариупол. В документа на разузнаването обаче се твърди, че руските нападения не са станали по-ефективни и след направените промени. „Тези промени в стратегията обаче показват отчаяната нужда на Русия да постигне поне символична победа“, се казва по-нататък в поверителния документ.

Според документа стратегическата цел на Путин е унищожи напълно украинската икономическа инфраструктура. “Русия ще използва максимално голяма сила, за да предотврати ориентацията на Украйна към Запада и да принуди украинските сили да се предадат. В последните дни се увеличават и сведенията за нападения по цивилни“, се предупреждава в документа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

440

14

Pietro

20.04 2022 в 23:44

Надявам се скоро спаинът на Путлер да получи куршум, както се случи вече с 25 на сто от генералитета, изпратен в Украйна. Украинци и дбороволци от чужбина разполагат с мнодо добрие снайперистки пушки. Някои от тях бият на 3 км. Този гнусен руски плъх верятно се крие яко, за да не му надупчат гнусната физионимия. Но рано или късно вендетата ще го сполети!

11920

13

klimt

20.04 2022 в 23:05

Предлагам тия от възраждане/и мъже и жени/ да потеглят незабавно към Мариопул,без значение от коя страна.Дори по-добре от руската,че те чурките руски патриоти почти не знаят руски,както и Копейкин. А "пиара на севи" Има време ,ще видим.Но ако победи Русия тогава ние сме на ред,ти приготви ли руското знаме?

210

12

Merc

20.04 2022 в 22:37

Украйна не е Сирия.
За по малко от два месеца избиха повече орки отколкото афганистанците за 10 години .
А най лошото за Путлер тепърва предстои.

12130

9

borisboris

20.04 2022 в 21:40

Рашизмът е реален, рашизмът е злото, рашизмът агонизира бесно. Трябва да сме бдителни, мъдри и безкомпромисни. Рашизмът трябва да бъде смачкан със всички сили и средства.