Викат български спортист в полицията в Рио за агресия срещу чистачка

OFFNews 16 август 2016 в 12:38 2593 1

Снимка sportal.bg

България отново се прочу с негативната си страна по време на Олимпиадата в Рио. Български спортист е нападнал чистачките, които са чистили хотелската му стая в олимпийското градче.

Световните медии пишат, че български спортист е бил привикан от бразилската полиция, за да даде обяснения защо е удрял чистачките.

Засега никой не уточнява кой е спортистът, но Франс прес пише, че вероятно става дума за един от състезателите по гребане Георги Божилов или Кристиян Василев.

Още вчера се появи информация, че български спортист е проявил агресия, но не бяха уточнени фактите. Тогава от българската делегация в Рио де Жанейро излязоха с изявление по случая, като поясниха, че Божилов и Василев не допуснали камериерките в стаята си заради непрекъснатите кражби в блока с българските спортисти.

Полицията в Рио също излезе с официално съобщение, в което се казва, че започва разследване срещу българския спортист, като не посочва името му.

Полицията посочва и показания на една от камериерките: когато влезли да чистят хотелската стая на българските спортисти, един от тях ги е нападнал – ударил е едната камериерка и е нападнал и другите.

"Двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев отказват апартамента им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село, след като предния ден от стаите им са изчезнали лични вещи“, пище в официалното изявление на българската делегация.

От там обясняват, че Божилов и Василев са излизали от стаята, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие там. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, тъй като излизат навън.

„Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал, като се има предвид голямата опасност от кражби по време на игрите", се казва още в изявлението на делегацията ни в Рио де Жанейро.

След „медала“ за допинг за нашата лекоатлетка Силвия Дънекова, това става вторият скандал, с който страната ни се прочу в Рио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!